AEOROPRESS: gurmanai ploja atsistoję

Yra dalykų, kurių galimybės, regis, neišsemiamos. Pavyzdžiui kava. Apie tai byloja daugybė jos paruošimo būdų iš kurių kiekvienas turi savų privalumų. Jūsų dėmesiui 2005 metais Alan Adler’io išrastas  naujas, žavus ir sparčiai populiarėjantis žaisliukas kavos pasaulyje – AEOROPRESS kavos ruošimo aparatas.  Jau pats pavadinimas sufleruoja apie kavos paruošimo paprastumą ir tikrai AEOROPRESS  ideliai tinka skubantiems, veikliems bei reikliems. Įrenginys  labai patogus naudoti tiek namie, tiek kelionėje, o kava paruošiama per 30 – 50 sekundžių. Įrenginys pravers ir mėgstantiems eksperimentuoti bei ragauti skirtingas kavos rūšis, nes atskleidžia kavos charakterį neapsunkindamas šeimininko, o keisdami maltos kavos bei vandens proporcijas ir koreguodami plikymo laiką, galime pasiekti skirtingų skonio rezultatų. Naudoti šį prietaisą  lengva ir smagu, tereikia prisiminti keletos veiksmų seką.

Pradėti reikėtų nuo to, kad į sietelį įdedamas popierinis filtras, kuris suvilgomas karštu vandeniu, siekiant pašalinti popieriaus kvapą. Tuomet  pasveriamas atitinkamas kavos kiekis (14-17g), pupelės supilamosį malūną ir malamos tiesiai į AEOROPRESS kavinuką 2-3 rupumu. Įrenginys statomas  ant puodelio, o kava užpilama nedideliu kiekiu karšto vandens, tada sumaišoma pagal laikrodžio rodyklę ir paliekama šiek tiek pabrinkti.

Maždaug po 30 sek. supilame likusį kiekį vandens ir dar kartą viską sumaišome. Vėl paliekame kavą  trumpam ekstrahuotis ir užbaigdami gaminimo procesą lėtai spaudžiame stūmoklį žemyn.

Tokiu būdu kava per filtrą išspaudžiama tiesiai į puodelį, o tirščiai lieka viduje. Popierinio filtro pranašumas tas, kad pašalinama daugiau kietųjų dalelių, tuo tarpu oro slėgis leidžia išgauti sodrų, išraiškingą skonį.

Įsivaizduokite: mažiau nei minutė įdomaus proceso ir Jūsų puodelyje puiki kava, kurios gurkštelėjus nevalingai užsimerki ir lauki kol malonumas  pasiskirstys visame kūne, užliedamas jį žvalumo banga. Skanių patirčių su AEOROPRESS!

airopres

Kava matuojama laiku

Pasaulio stilingieji gurmanai jau įvertino YAMA COLD DRIP STATION, tai madingiausias kavos ruošimo būdas Niujorke, Tokijuje ir kituose megapoliuose. Prisijungdami prie stilingiausių planetos sostinių siūlome šios ypatingos kavos paragauti ir VERO BREW baruose.

Skaityti daugiau

AEOROPRESS: gurmanai ploja atsistoję

Įsivaizduokite: mažiau nei minutė įdomaus proceso ir Jūsų puodelyje puiki kava, kurios gurkštelėjus nevalingai užsimerki ir lauki kol malonumas pasiskirstys visame kūne, užliedamas jį žvalumo banga. Skanių patirčių su AEOROPRESS!

Skaityti daugiau

Kavos odisėja su HARIO V60

Visada aktualus, lyg maža juoda suknelė, vardinis koltas ar aukščiausios rūšies cigaras. Tai – puodelis  juodos kavos. Klasika, kuri evoliucionuoja kokybės aspektais, likdama ištikima savo esmei per amžius. Klasika, iš kurios kylančios interpretacijos tik patvirtina jos autentišką vertę. Ir štai pasaulis turi naują būdą mėgautis juoda kava, jo vardas HARIO V60. Skamba kaip kosminio lainerio pavadinimas.

Skaityti daugiau

Mažųjų kavinukų šlovė

1933 metais italų inžinieriui Alfonso Bialetti pristačius pirmąjį „caffettiera moka“ (it. kavinuką „moka“), Italija buvo sužavėta. Ir liko iki šiol. Staiga tapo ne tik įmanoma, bet ir gana lengva paruošti tokį svarbų visai nacijai gėrimą, kaip espresso, namų, sąlygomis.

Skaityti daugiau

VERO BREW barai

Alternatyviais būdais paruošta kava atskleidžia visai kitas savo skonines savybes, kurios gali kisti nuo sunkių, stiprių iki visiškai lengvų ir arbatos skonį primenančių poskonių.

Skaityti daugiau