Kava matuojama laiku

Jis atrodo kažkaip ypatingai. Lyg būtų pagamintas pagal Leonardo da Vinčio brėžinius ir būtų naudojamas kaip miniatiūrinė laboratorija.

Tai YAMA COLD DRIP STATION prietaisas, kuriuo paruošta kava išskirtinė, nes yra kitokia. Trys stiklo talpos sujungtos neįprastam procesui ne šiaip, o sugaištas laikas proporcingas rezultato vertei. Į viršutinį indą suberti ledukai lėtai tirpdami laša į maltą kavą. Kai ji pakankamai gerai sudrėkinama,  šis stiprus, aromatingas skystis sulaša į trečią, žemiau esantį indą.

Išgautą esenciją  galima laikyti šaldytuve iki 14 dienų , o vartojant pagerinti norimais ingredientais, pavyzdžiui pienu ar šokoladu. Gamyba užtrunka apie tris valandas, per minutę kavos išlaša vos 45–50 lašų, greitis – 1 lašas per sekundę ar dar lėtesnis. Tokia proceso trukmė turi prasmę, Cold Drip būdu išgautas koncentratas išsaugo apie 90 proc. kavoje slypinčio gėrio, pradedant skonio ir aromato niuansais, baigiant chemine  sudėtimi.

Šaltuoju būdu ekstrahuota kava turi ir daugiau akivaizdžių pranašumų. Visų pirma ji saldesnė, nes gamybos būdas pašalina rūgštis ir karčiuosius aliejus, dėl šios priežasties ji dar ir nekenksminga virškinimo sistemai. Kava paruošta YAMA COLD DRIP STATION lengvesnio kūno, bet labai išraiškinga ir intensyvaus skonio ir aromato. Dar vienas rimtas pliusas – mažiau kofeino. Tai reiškia, kad išliksite žvalūs ir energingi nesukeldami organizmui streso.

Pasaulio stilingieji gurmanai jau įvertino Yama Cold Trip Station, tai madingiausias kavos ruošimo būdas Niujorke, Tokijuje ir kituose megapoliuose. Prisijungdami prie stilingiausių planetos sostinių siūlome šios ypatingos kavos paragauti ir VERO BREW baruose.

cold drip station

 

Kava matuojama laiku

Pasaulio stilingieji gurmanai jau įvertino YAMA COLD DRIP STATION, tai madingiausias kavos ruošimo būdas Niujorke, Tokijuje ir kituose megapoliuose. Prisijungdami prie stilingiausių planetos sostinių siūlome šios ypatingos kavos paragauti ir VERO BREW baruose.

Skaityti daugiau

AEOROPRESS: gurmanai ploja atsistoję

Įsivaizduokite: mažiau nei minutė įdomaus proceso ir Jūsų puodelyje puiki kava, kurios gurkštelėjus nevalingai užsimerki ir lauki kol malonumas pasiskirstys visame kūne, užliedamas jį žvalumo banga. Skanių patirčių su AEOROPRESS!

Skaityti daugiau

Kavos odisėja su HARIO V60

Visada aktualus, lyg maža juoda suknelė, vardinis koltas ar aukščiausios rūšies cigaras. Tai – puodelis  juodos kavos. Klasika, kuri evoliucionuoja kokybės aspektais, likdama ištikima savo esmei per amžius. Klasika, iš kurios kylančios interpretacijos tik patvirtina jos autentišką vertę. Ir štai pasaulis turi naują būdą mėgautis juoda kava, jo vardas HARIO V60. Skamba kaip kosminio lainerio pavadinimas.

Skaityti daugiau

Mažųjų kavinukų šlovė

1933 metais italų inžinieriui Alfonso Bialetti pristačius pirmąjį „caffettiera moka“ (it. kavinuką „moka“), Italija buvo sužavėta. Ir liko iki šiol. Staiga tapo ne tik įmanoma, bet ir gana lengva paruošti tokį svarbų visai nacijai gėrimą, kaip espresso, namų, sąlygomis.

Skaityti daugiau

VERO BREW barai

Alternatyviais būdais paruošta kava atskleidžia visai kitas savo skonines savybes, kurios gali kisti nuo sunkių, stiprių iki visiškai lengvų ir arbatos skonį primenančių poskonių.

Skaityti daugiau