Kavos odisėja su HARIO V60

Visada aktualus, lyg maža juoda suknelė, vardinis koltas ar aukščiausios rūšies cigaras. Tai – puodelis  juodos kavos. Klasika, kuri evoliucionuoja kokybės aspektais, likdama ištikima savo esmei per amžius. Klasika, iš kurios kylančios interpretacijos tik patvirtina jos autentišką vertę. Ir štai pasaulis turi naują būdą mėgautis juoda kava, jo vardas HARIO V60. Skamba kaip kosminio lainerio pavadinimas.

Ir iš tiesų šiuo kavinuku paruošta kava  padeda atitrūkti nuo žemės. Genialiai paprastas, nes linkę viską minimalizuoti japonai sumanė vietoj įprastų trijų angų dugne įtaisyti tik vieną ir tuo pasiekti įspūdingų skonio transformacijų – kava bėga ilgiau ir lėčiau, tad spėja atiduoti visus savo aliejus ir aromatus.

Kita inovacija yra kavinuko sienelėmis tarsi serpantinu besivejantys  grioveliai, kurių dėka proceso metu cirkuliuoja oras ir kava puodelį pasiekia visiškai atsiskleidusi, išraiškingo skonio.

Kaip prisijaukinti kavinuką HARIO V60? Tai gana paprasta, kaip Japonijoje ir  įprasta, jis nereiklus ir labai paslaugus. Pradžioje įdedame filtrą, kurį sudrėkiname taip, kad priliptų prie rievėtų keraminių sienelių. Tuomet įberiame maždaug 18 g vidutinio rupumo kavos, kurią taip pat suvilgome neverdančiu (iki 95 laipsn.) vandeniu. Suskaičiuojame iki trisdešimties ir lėtai, sukamaisiais judesiais, stengdamiesi nekliudyti filtro, supilame likusį vandenį. 18 g  kavos turėtų tekti 250–300 ml vandens, o plikimo trukmė neviršyti 3,5 min., idealu – 2,5 min., jeigu užtrukome ilgiau, vadinasi, kava buvo nepakankamai rupi, todėl kitą kartą malsime stambiau. Pustrečios minutės ir nepriekaištingo skonio juoda kava garuoja Jūsų puodelyje, tai pradžiugintų ir labiausiai išlepusius.

Štai tiesą sakant ir viskas, ką reikia žinoti norint trumpam pabuvoti  kosmose su įrenginiu HARIO V60. Skanios kelionės!

hario v60

Kava matuojama laiku

Pasaulio stilingieji gurmanai jau įvertino YAMA COLD DRIP STATION, tai madingiausias kavos ruošimo būdas Niujorke, Tokijuje ir kituose megapoliuose. Prisijungdami prie stilingiausių planetos sostinių siūlome šios ypatingos kavos paragauti ir VERO BREW baruose.

Skaityti daugiau

AEOROPRESS: gurmanai ploja atsistoję

Įsivaizduokite: mažiau nei minutė įdomaus proceso ir Jūsų puodelyje puiki kava, kurios gurkštelėjus nevalingai užsimerki ir lauki kol malonumas pasiskirstys visame kūne, užliedamas jį žvalumo banga. Skanių patirčių su AEOROPRESS!

Skaityti daugiau

Kavos odisėja su HARIO V60

Visada aktualus, lyg maža juoda suknelė, vardinis koltas ar aukščiausios rūšies cigaras. Tai – puodelis  juodos kavos. Klasika, kuri evoliucionuoja kokybės aspektais, likdama ištikima savo esmei per amžius. Klasika, iš kurios kylančios interpretacijos tik patvirtina jos autentišką vertę. Ir štai pasaulis turi naują būdą mėgautis juoda kava, jo vardas HARIO V60. Skamba kaip kosminio lainerio pavadinimas.

Skaityti daugiau

Mažųjų kavinukų šlovė

1933 metais italų inžinieriui Alfonso Bialetti pristačius pirmąjį „caffettiera moka“ (it. kavinuką „moka“), Italija buvo sužavėta. Ir liko iki šiol. Staiga tapo ne tik įmanoma, bet ir gana lengva paruošti tokį svarbų visai nacijai gėrimą, kaip espresso, namų, sąlygomis.

Skaityti daugiau

VERO BREW barai

Alternatyviais būdais paruošta kava atskleidžia visai kitas savo skonines savybes, kurios gali kisti nuo sunkių, stiprių iki visiškai lengvų ir arbatos skonį primenančių poskonių.

Skaityti daugiau