Mažųjų kavinukų šlovė

Kai ore pasklinda pažįstamas aromatas, o gomurį pasiekia išganingas, pirmasis kavos grukšnis, visos mūsų ląstelės ima šokti ryto šokį ir sapnų rūkui išsisklaidžius, smegenyse staiga nušvinta saulė. Taip, kavos ritualas nepaneigiamai svarbus daugeliui šios planetos gyventojų, nes dažnai tik jo dėka mūsų akys plačiai atsimerkia naujai dienai, be to kas gali būti geriau už naudą derančią su malonumu? Žinoma, kaip ir visi geri dalykai, tai reikalauja dėmesio ir išmanymo arba tiesiog… gero kavinuko.

1933 metais italų inžinieriui Alfonso Bialetti pristačius pirmąjį „caffettiera moka“ (it. kavinuką „moka“), Italija buvo sužavėta. Ir liko iki šiol. Staiga tapo ne tik įmanoma, bet ir gana lengva paruošti tokį svarbų visai nacijai gėrimą, kaip espresso, namų, sąlygomis. Žaibiškai išpopuliarėjęs nuo pat pirmųjų dienų, dabar, šis prietaisas, ne tik naudojamas kone visuose Italų namuose, bet ir pripažintas visame pasaulyje. Kalbama, kad italai juos perduoda iš kartos į kartą, tarsi vertingą relikviją. Todėl nestebina, kad šios kavavirės brėžiniai eksponuojami Londono dizaino muziejuje, ji minima Gineso knygoje bei įvairiose dizaino enciklopedijose kaip funkcijos ir formos sintezės etalonas bei stiliaus ikona. Žymusis virdulys praktiškai patvirtina teoriją, kad geriausi dalykai yra paprasti – su “moka” puikų espresso paruošite be didelių sąnaudų ar įgūdžių neišeidami iš namų, o tai labai palengvina gyvenimą, nes ne visada turime laiko, ūpo ar kitų resursų keliauti į kavos barą.

Kavinukai gaminami iš plieno arba aliuminio, pastarasis gerai absorbuoja kvapus, todėl kava  būna itin aromatinga. Prietaisą sudaro trys dalys  – apačioje talpa vandeniui, per vidurį piltuvėlio formos dozatorius, į jį sieteliu dedama šviežiai malta kava, kuri šiek tiek suspaudžiama ir sulyginama šaukšteliu, tada vanduo skverbiasi lėčiau ir ilgiau, o gėrimas gaunasi tvirto kūno bei intensyvaus skonio. Norint atskleisti visą turimos kavos potencialą rekomenduojama kaitinti ant silpnos ugnies. Užvirdamas vanduo kyla ir pasiimdamas iš kavos visa, kas geriausia, lyg lava, išsiveržia standžia, riešutų spalvos puta. Svarbu, kad vos tik kavos kuždesiai pasiekia viršutinį indą, iš karto išjungti ugnį, kitaip espresso stebuklas neįvyks.

Nors kavinuku  naudotis paprasta, bet norint ragauti tobulą espresso, verta įsidėmėti keletą taisyklių. Pradėjus naudoti naują kavavirę, pirmus  keturis ar net daugiau puodelių reikėtų išpilti, kad vėliau kavoje nesijaustų metalo skonis. Aparatas plaunamas tik vandeniu, nes kitaip gali pasisavinti papildomų kvapų. Įsigiję tinkamo – smulkaus ar vidutinio rupumo kavos, mėgausitės puikiu gėrimo skoniu ir prailginsite prietaiso tarnavimo laiką. Ir galiausiai –  jeigu į kavinuką pilsite šviežiai maltą , rūšinę kavą rezultatas bus neprilygstamas.

Panašu, kad  Alfonso Bialetti išradimas iki šių dienų yra neišsenkantis dizainerių įkvėpimo šaltinis Laikui bėgant vis sukuriama naujų, žavių šio daikto interpretacijų. Mėgstantys mobilesnį gyvenimo būdą vertina ištikimą kelionių bičiulį elektrinį „moka“ kurį galima prisijungti net automobilyje. Į kasdienybės monotoniją  žaismingai įsikomponuoja grojantys, keičiantys spalvą ar žadinantys jau paruoštu gėrimu kavinukai. Dydį taip pat galima pasirinkti priklausomai nuo to ar mėgstate lepintis dviese ar dažnai vaišinate būrį svečių. Žinovai pataria, kad dažniau naudojamas kavinukas verda skaniau, todėl verčiau įsigyti tokios apimties, kuri aktuali kasdien.

Taigi, kas rytą, daugybėje pasaulio virtuvių, uoliai šnypšdami, simpatiškieji virduliukai sukuria mažytę kavos šventę savo šeimininkams. Daugybė puikaus espresso puodelių, reiškia daugybę netikėtų idėjų, malonių pokalbių ar tiesiog palaimos akimirkų. Linkėdami tokių momentų savo lankytojams, nuo šiol siūlome įsigyti „moka“ kavinukus VERO CAFE baruose. Nes mes šloviname kavą ir mums svarbu, kad kiekvienas jos puodelis būtų tobulas. Net ir tas, kurį Jūs geriate be mūsų.

moka kavinukas

Kava matuojama laiku

Pasaulio stilingieji gurmanai jau įvertino YAMA COLD DRIP STATION, tai madingiausias kavos ruošimo būdas Niujorke, Tokijuje ir kituose megapoliuose. Prisijungdami prie stilingiausių planetos sostinių siūlome šios ypatingos kavos paragauti ir VERO BREW baruose.

Skaityti daugiau

AEOROPRESS: gurmanai ploja atsistoję

Įsivaizduokite: mažiau nei minutė įdomaus proceso ir Jūsų puodelyje puiki kava, kurios gurkštelėjus nevalingai užsimerki ir lauki kol malonumas pasiskirstys visame kūne, užliedamas jį žvalumo banga. Skanių patirčių su AEOROPRESS!

Skaityti daugiau

Kavos odisėja su HARIO V60

Visada aktualus, lyg maža juoda suknelė, vardinis koltas ar aukščiausios rūšies cigaras. Tai – puodelis  juodos kavos. Klasika, kuri evoliucionuoja kokybės aspektais, likdama ištikima savo esmei per amžius. Klasika, iš kurios kylančios interpretacijos tik patvirtina jos autentišką vertę. Ir štai pasaulis turi naują būdą mėgautis juoda kava, jo vardas HARIO V60. Skamba kaip kosminio lainerio pavadinimas.

Skaityti daugiau

Mažųjų kavinukų šlovė

1933 metais italų inžinieriui Alfonso Bialetti pristačius pirmąjį „caffettiera moka“ (it. kavinuką „moka“), Italija buvo sužavėta. Ir liko iki šiol. Staiga tapo ne tik įmanoma, bet ir gana lengva paruošti tokį svarbų visai nacijai gėrimą, kaip espresso, namų, sąlygomis.

Skaityti daugiau

VERO BREW barai

Alternatyviais būdais paruošta kava atskleidžia visai kitas savo skonines savybes, kurios gali kisti nuo sunkių, stiprių iki visiškai lengvų ir arbatos skonį primenančių poskonių.

Skaityti daugiau