Colombia Inga Aponte

Žemynas: Pietų Amerika
Šalis: Kolumbija
Regionas: Narino, Tablon de Gomez apylinkės
Aukštingumas: 2150-2350m virš jūros lygio
Arabika rūšis: 100% Arabica Caturra
Apdirbimas: Red Honey
Skrudinimas: vidutinis

Fermentacija: atidžiai atrinktos prinokusios kavos uogos, fermentuojamos 36 valandas. Ant terasos džiovinamos saulėje ir kas 30-40min prasklaidomos.

Skonio paletė: ryškaus ir subalansuoto charakterio, saldžių citrusų aromato kava. Rudo ir palmių cukraus saldumas kartu su lengva citrusų rūgštele ir raudonųjų vaisių užuominomis sukuria švelnią, harmoningą skonių paletę kavos puodelyje.

Šios kavos augintojai yra senovės Pietų Amerikos gyventojai, garsiųjų Inkų palikuonys INGA gentis. Kavos auginimas yra jų kultūros palikimo išsaugojimas ir pragyvenimo šaltinis. 

Narino regiono dirvos pagrindą sudaro vulkaninės kilmės dirva. Narino vietovė yra žemesniuose slėniuose, kur jaučiamas stipresnis vėjas, tad temperatūros vidurkis yra žemesnis. Tokiose sąlygose kavamedis auga lėčiau, o uogos noksta ilgiau, kas nulemia skonyje slypintį saldumą. Panašų procesą pastebime ir su vynu.