COLOMBIA INGA APONTE

Šios kavos augintojai yra senovės P. Amerikos gyventojai, garsiųjų Inkų palikuonys INGA tribe (INGA gentis). Kavos auginimas yra jų kultūros palikimo išsaugojimas ir pragyvenimo šaltinis. 

Šalis: Kolumbija
Ūkis/kooperatyvas: Inga Aponte vietinė gentis
Regionas: Narino regionas, Tablon de Gomez  apylinkės
Arabikos rūšis: 100% caturra 
Aukštingumas: nuo 2150 iki 2350 metrų virš jūros lygio
Apdirbimas: Red Honey
Kategorija: rūšinė kava
Fermentacija: atidžiai atrinktos prinokusios kavos uogos, fermentuojamos 36 valandas. Ant terasos džiovinamos saulėje ir kas 30-40min prasklaidomos.

Skonio paletė:

Ryškaus ir subalansuoto charakterio, saldžių citrusų aromato kava. Rudo ir palmių cukraus saldumas kartu su lengva citrusų rūgštele ir raudonųjų vaisių užuominomis sukuria švelnią, harmoningą skonių paletę kavos puodelyje.

Narino regiono dirvos pagrindą sudaro vulkaninės kilmės dirva. Narino vietovė yra žemesniuose slėniuose, kur jaučiamas stipresnis vėjas, tad temperatūros vidurkis yra žemesnis. Tokiose sąlygose kavamedis auga lėčiau, o uogos noksta ilgiau, kas nulemia skonyje slypintį saldumą. Panašų procesą pastebime ir su vynu.