Gal kavos?

Į šį klausimą retai išgirsi neigiamą atsakymą, plačiai pamėgtas gėrimas yra ne tik žvalinantis bei skanus, bet ir žavus pretekstas susitikti ar įtikinamas alibi, kai tiesiog reikia pertraukos.

KAI „MAŽIAU“ YRA „DAUGIAU“
Tas metas, kai geriame kavą yra gana ypatingas – paprastai tai asmeniškai sau dovanotas laikas, todėl puiku, jei tokiomis minutėmis galime mėgautis tuo, kas geriausia. Laikui bėgant mes išaugame iš tam tikros literatūros, kelionių autostopu, stovimų vietų koncertuose, nebrangaus vyno ar vienadienių prekių ženklų – tuomet natūraliai atsiranda kokybiškų patirčių poreikis ir ateina suvokimas, kad „mažiau yra daugiau“. Ir jeigu jūs mėgstate kavą, tas „daugiau“ yra rūšinė kava.

RŪŠINĖS UOGOS, VERTOS SAVO KAINOS
Užauginti rūšinę kavą– toli gražu nėra paprastas užsiėmimas, nes tam reikalingos ypatingos sąlygos ir kruopšti priežiūra. Derlius nuimamas rankomis, kruopščiai atrenkant geriausias, tolygiai prisirpusias uogas. Jos vėliau apdorojamos natūraliu būdu – plaunamos, fermentuojamos ir džiovinamos saulėje, šie procesai reikalauja ne tik laiko, bet ir įgūdžių. Dėl tokios specifikos pasauliui tiekiamas rūšinių pupelių kiekis yra ribotas ir savaime ši kava yra brangesnė, kaip ir rūšinis vynas, brandintas sūris, natūralus šilkas ar akmenys. Tačiau šios magiškos uogos vertos savo kainos. Nes yra skirtumas. Tarsi lygintum juvelyro darbą su štampuota bižuterija.

GURMANŲ DŽIAUGSMUI – ŽAVŪS SKONIŲ DERINIAI
Ar įsivaizduojate, kad net šiais laikais – nuo vidurio Afrikos iki Kosta Rikos aukštikalnių– žmonės dar kažką dirba rankomis, nuosekliai ir neskubėdami? Nuostabu, kai gali mėgautis archajišku būdu puoselėta kava naršydamas naujos kartos telefonu – ir negaila už tai sumokėti. Tačiau geriausia rūšine kava yra mėgautis kartu su draugais, nes ragaudami ją tikrai norėsite aptarti pojūčius. Pasaulyje šiuo metu yra nemažai ūkių, kurie augina rūšinę kavą. Dėl savo unikalių savybių šios kavos yra komerciškai sėkmingos ir pateisina reikliausių gurmanų lūkesčius. Kiekviena kavos rūšis turi individualų skonį – kas yra kavos kūnas, bei aromatą, kurį turbūt galėtume pavadinti jos siela. Pavyzdžiui, kedro, karamelės ir tabako trijulė patiks snobams ir mąstytojams; imbierinių meduolių ir vaisių derinys – pasiilgusiems jaukumo; marcipanų, persikų ir citrusų koliažas įkvėps svajotojus.

VERO CAFE tikslas – kuo labiau atskleisti šio gėrimo charizmą, auginti ir puoselėti kavos vartojimo kultūrą Lietuvoje pagal geriausias pasaulio tradicijas. Kavos tinkle dirbantys žmonės nuolat domisi pasaulio naujienomis ir degustuodami vertingas kavas atrenka geriausias. Pas mus geriantys kavą svečiai yra mylimi, juk svečias į namus – Dievas į namus. Baristui yra svarbiausia paruošti kavą taip, kad grįžtumėte dar kartą. Regis, tai pavyksta, ir jie yra jums dėkingi, tai įrodydami savo kasdieniu darbu. VERO CAFE svarbu kaskart jus stebinti ir lepinti, kartu atrasti kažką naujo, todėl čia dirba geriausi baristos. Kava čia visada puiki. Šviežia, subtiliai skrudinta ir preciziškai paruošta. Ypač rūšinė – jos čia yra įvairios, galima pasirinkti pagal skonį, nuotaiką ar progą. Patikusios rūšies galima prigriebti į namus – kad būtų galima ryte atnešti į lovą mylimam žmogui.

Kavos srautas